USB P24 PCIe kártya

PC-alapú audio lejátszás egyik legfontosabb kelléke, high-end USB kimenet

Ár:

Nettó ár:  237 €*** ( 85 520 HUF**** )

Bruttó ár: 301 €* ( 108 615 HUF**** )

(megrendeléstől számított 4-5 hét átfutással kell számolni egyelőre)

* Áraink a 27% ÁFÁ-t tartalmazzák, szállítási költséget nem tartalmaznak
** A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.
*** A csillaggal megjelölt árak nettó (ÁFA nélküli) árak.

**** a megjelölt árak 360 HUF/EUR áron számított árak, a végfelhasználói árakat a napi hivatalos HUF/EUR közép árfolyamhoz igazítjuk értékesítéskor és számla kiállításakor 

Általános leírás

Régóta foglalkozik cégünk audioPC-k építésével, forgalmazásával. Ezalatt az idő alatt sok különböző gyártó USB-kártyáját építettük be a készülékeinkbe és a felhasználóink így is nagy megelégedéssel használták azokat. Egy bizonyos idő után eljutottunk arra a következtetésre, hogy évek óta tökéletesítjük az oszcillátor- és táptechnológiánkat, komoly fejlesztési tartalékokat megmozgatva a cél rédekében, akkor miért ne kamatoztassuk a megszerzett tudást egy saját USB-kártya család kifejlesztése során.

Így jutottunk el arra a következtetésre, hogy több USB-kártyát is kifejlesztünk az alkalmazások függvényében, ezáltal ezen a területen is a saját értékrendünknek megfelelő egységet tudunk beépíteni a vásárlóink készülékeibe, vagy a külön megvásárolható kártyákat ők maguk is beépíthetik PC-jükbe.

Létrejött egy USB-kártya család:

- USB P24

- USB P24 OCXO

- USB P20 OCXO

A család legkisebb tagja már önmagában a nagyobb kártyák táp- és oszcillátortechnikáját alkalmazza. Elsőorban úgy lett kialakítva, hogy önmagában is nagyon jó ár/teljesítményt nyújtson, de lehetőséget adjon arra is, esetleg további külső segítséget kapva (külső táp, külső órajel) fokozni lehet a képességeit.

A P24 termékcsalád tagjaként a KARUNA P24 USB/SPDIF reclocker egységünktől így képes egy magasabb szintű 24 MHz órajel fogadására is.

Az USB-kártya használatával az alábbi előrelépésekre lehet számítani audio anyagok lejátszásánál, akár USB bemenetű DAC-ba, akár DDC-be visszük át a jelet a kártyából:

- kapcsolóüzemű táp hiányában egy zajmentes, nyugodt hangképet tapasztalhatunk

- jel/zaj viszony javul, ezáltal újabb apró részleteket, zenei információkat tapasztalhatunk

- javulnak a térinformációk, a sztereo térábrázolás precízebb, hangszerek szeparáltsága pontosabbá válik

- EMI/RFI árnyékolások következtében kevésbé érzékeny a kártya a elektromágneses és rádiófrekvenciás külső behatásokra

- opcionálisan kérhető lineáris táp bemenettel is, így összekapcsolható a termékpalettánkon található CAP-3 lineáris tápunkkal, így még jelentősebb javulást elérve az audio reprodukció során

A kártya autonom, tehat a külső clock bemenet használata nélkül is rendeltetésszerűen üzemel.
(a 24MHz referencia órajel bemenet azért egy fontos lehetőség, mert a Core Audio KARUNA P24 készülék képes 2db referencia szintű 24 MHz kiküldésére, egyiket a Core Audio DENPO P24 dac számára, a másik pedig ennek az USB-kártyának a számára órajelkábel segitségével oda vezethető. Így valamennyi forráskészülék órajelszinkronba kerul, es ezzel minőségi előrelépést tehetünk a zenelejatszásban már a P24 rendszer szintjén a forráskészülékek teljes órajelszinkronjával)
(második lehetőség ezen 24MHz ClockIN port kihasználására, ha a tulajdonosnak van Core Audio DAIDO audioPC-je, ami 24-25MHz masterclock-kal van felszerelve, úgy ezt a kártyát betéve a PC többi elemével is egy szinkronra kerül az USB-kártya készüléken belül)


Műszaki információk:

- 2db USB 3.0 port

- normál vagy alacsony beépítő keret (bracket) választható

Az alacsony keret pont a kártya méretéhez van igazítva, így arra egyéb kiegészítő nem rakható fel.

A normál méretű bracketre szerelhető kiegészítők (1db választható):

   - ClockIN 24MHz órajel bemenet (ezt a KARUNA P24-től kaphatja meg)

   - DC IN 2.1mm csatlakozóval (csatlakozótól a kárya 4pin molex aljzatáig UP-OCC tömör réz vezetéken megy az 5VDC@1A áram) 

   - DC IN 2.5mm csatlakozóval (csatlakozótól a kárya 4pin molex aljzatáig UP-OCC tömör réz vezetéken megy az 5VDC@1A áram)

- 1db 24MHz bemenet, MMCX csatlakozóval a panelen, itt fogadja a kártya a külső, jobb minőségű órajelet

- saját fejlesztésű 24MHz XO oszcillátor szolgáltatja a minőségi, zajmentes órajelet a kártya vezérlője számára. 

- a kártyát Renesas vezérlő chip vezérli

- a kártya a számítógép alaplapi PCIe-portjához csatlakozik, viszont az alaplapról semmilyen tápot nem vesz fel, kizárólag az adatok közlekednek a kommunikációs portokon

- 4 rétegű, aranyozott, árnyékolt NYÁK-panelre készült

- ezüst tartalmú forraszanyag használatával kerültek beültetésre az alkatrészek

- LED-es visszajelzés van a kártyán az óra lock jeléről és az USB-portok megfelelő tápellátásáról

Az alkatrészek optimális futása és műszaki tulajdonsága miatt minimum 100-150 óra bejáratási idő szükséges a kártya optimális állapotának elérése érdekében