hu

P24 SWITCH-2

Audiofil switch, zenehallgatás zavartalanul helyi hálózaton vagy zenei stream használatával

Nettó ár:  1 625 €*** ( 586 900 HUF**** )

Bruttó ár: 2 064 €* ( 745 970 HUF**** )

* Áraink a 27% ÁFÁ-t tartalmazzák, szállítási költséget nem tartalmaznak
** A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.
*** A csillaggal megjelölt árak nettó (ÁFA nélküli) árak.

**** a megjelölt árak 360 HUF/EUR áron számított árak, a végfelhasználói árakat a napi hivatalos HUF/EUR közép árfolyamhoz igazítjuk értékesítéskor és számla kiállításakor 

Általános leírás

Amikor zenelejátszásról beszélünk, figyelembe véve a zenei piac és a felhasználói szokások változásait mutató statisztikai adatokat, akkor azt figyelhetjük meg, hogy drámai változáson ment át a zenei ipar az utóbbi 15-20 év során. A digitális tartalomfogyasztás előre tört és mára a legmeghatározóbb zenei "hordozóvá" nőtte ki magát. A felhasználók nagyon sok eszközön csatlakozhatnak szinte pár kattintással egy-egy szolgáltatóhoz és több tízmillió zeneszám tárul eléjük, ahol régi kedvenceik illetve feltörekvő új előadók munkái között válogathatnak. Szinte negyedévente 1db CD áráért cserébe folyamatosan rendelkezésre áll a legális zenehallgatás lehetősége, egyre javuló minőségben.

Ahogy fokozatosan emelkedett a stream-szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások minősége (egyre jobb minőségű zenei anyagokat is képesek voltak megosztani, a CD 16bit/44.1kHz 1411kbits bitráta manapság szinte már alapszolgáltatásnak számít, míg korábban túlnyomórészt inkább ennél kisebb felbontások voltak elérhetők, hiszen a fogyasztóknak megfelelt az is mobil készülékeiken, illetve az adatforgalmi csomagok is korlátozva voltak, így számított a kisebb adatmennyiség). Manapság már sok korlátlan internet csomag közül lehet válogatni, és nem jelent problémát még nagyobb adatmennyiség küldése a felhasználó felé, egyre inkább kezdtek megjelenni azok a stream-szolgáltatók, akik a CD-t meghaladó felbontású anyagokat is képesek voltak a felhasználók felé küldeni, akár 5000-7000 kbits adatsűrűséggel. Így a hálózatokon egyre több információt kell pontosan a felhasználóhoz eljuttatni, a lehető legkisebb mennyiségű zavart összeszedve útközben.

Jogosan merülhet fel az olvasóban már elsőre, hogy egy switch mitől lehet vajon audiofil, hiszen egy hálózati eszközről beszélünk, ami elvégzi a feladatát. Mégis hogyan tudja ezt audiofil módon csinálni?

Különösen nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a hálózati eszközünk megfelelő órajeleket kapjon, hiszen az adatcsomagokat fogadó, továbbító digitális áramköreink órajelszinkronok alapján működnek. Ennek érdekében nagy pontosságú, precíz oszcillátor modulokat fejlesztettünk ki, amelyek az ipari sztenderdeknek megfelelő switch panelekhez csatlakoznak. A gyári switch megoldások túlnyomó többségben jelentősen alacsonyabb minőségű oszcillátort tartalmaznak (-55-60dB@10Hz fáziszaj, magas jitter azaz turzulás értékkel). Az általunk kifejlesztett és beépített oszcillátor modul -105dB@10Hz fáziszaj értékkel rendelkezik, tehát jelentősen lejjebb kerül a zajpadló értéke. Az oszcillátort még egy referencia fűtött órajellel (OCXO) is megtámogatjuk, hogy a frekvenciapontossága tovább javuljon az áramköröknek.

Fontos szerepet kapnak a lineáris tápok. A legtöbb gyári megoldás kapcsolóüzemű tápokkal van szerelve, amelyek jelentős hálózati zajjal szórják meg környezetüket. Mi ennek kivédése érdekében rögtön 3db ultra alacsony zajú (14uV) lineáris tápot építettünk be a készülékbe. Ez a készülék GND pontja miatt is egy fontos dolog, hiszen a switch-órajel-táp panelek GND-jének a lehető legtisztábbnak kell maradnia.

A készüléken 2x5db RJ-45 ethernet port található, ami 10/100/1000Mbit adatmennyiség továbbítására alkalmasak. A készüléket úgy kell csatlakoztatni a saját hálózatunkhoz, hogy az " I. " számú switch egyik bemenetébe csatlakoztatjuk a bejövő internet hálózatunkat, majd annak egy másik portjából átvezetjük egy rövid (20-30cm) ethernet kábellel a " II. " számú panel egyik portjába. A " II. " panel fennmaradó 4db üres portja alkalmas arra, hogy további készülékeket kapcsoljanak a hálózathoz.

Ide csatlakoztathatja otthoni eszközeit, többek közt audió hálózati lejátszót, TV-t, hálózati adattárolót (NAS).

Ultra alacsony zajú teljesen lineáris táppanelek.

3 db lineáris tápot tartalmaznak, melyeket audio szempontok figyelembevételével terveztünk: 2db a 2 switch modul tápellátására és 1 db külön a MasterClock panel áramellátására. Ezek galvanikusan el vannak választva egymástól (14uV alatt). Mivel a 3 db tápot a készülékbe építettük, a felhasználóknak már nem kell a készülékük mellé külön tápokat vásárolni.

Switch-modulonként 5db be/kimenet Az I. és II. számú külön jelölést kapott. Ezeket sorba kell kötni a használathoz CAT kábel segítségével.

25 MHz XO és 10MHz referencia OCXO fűtött oszcillátorok szolgáltatják a minőségi, zajmentes órajelet a switch modulok számára. Ezeket a pontos jelátvitel és óraszinkron érdekében speciális, órajeltechnikában alkalmazott csatlakozókkal ellátott minőségi jelkábelek kötik össze.

Core Audio SWITCH:

 • nagy teherbírású, ipari switch-modulokat tartalmaz, ezért a tartósság és műszaki megfelelőség hosszú távon garantálható
 • triplán árnyékolt, rezgéscsillapított, egyedi gyártású toroid transzformátort tartalmaz, melyet igény szerint méretezünk
 • háza teljesen zárt, szálhúzott, rezgéscsillapított, vastag falú alumínium. A megfelelő kialakításhoz CNC marást alkalmazunk.
 • a teljes elektronika árnyékolt, a transzformátoroknak külön zseb van kialakítva a házon belül
 • a belső vezetékezés UP-OCC réz, melyhez ezüstözött forraszanyagot használunk
 • 230V AC bemenet IEC olvadóbiztosítékkal szerelt (tápkábel nincsen mellékelve)
 • kétállású, LED-es megvilágítású bekapcsoló gomb, mely egyértelműen jelzi állapotát

Egyéb paraméterek

 • szálhúzott, zárt aluminium ház
 • IEC 230V AC csatlakozó
 • 1db bekapcsológomb frontlapon, fehér led-del jelzi a bakapcsolt állapotot
 • 2x5db RJ-45 gigabit ethernet csatlakozó
 • biztosíték: 5x20mm , olvadó, 1A T
 • méretek: 272 x 212 x 60 mm
 • nettó tömeg: max. 5kg