P24 SWITCH-2

Audiofil switch, zenehallgatás zavartalanul helyi hálózaton vagy zenei stream használatával

Ár:

Nettó ár:  1 625 €*** ( 586 900 HUF**** )

Bruttó ár: 2 064 €* ( 745 970 HUF**** )

* Áraink a 27% ÁFÁ-t tartalmazzák, szállítási költséget nem tartalmaznak
** A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.
*** A csillaggal megjelölt árak nettó (ÁFA nélküli) árak.

**** a megjelölt árak 360 HUF/EUR áron számított árak, a végfelhasználói árakat a napi hivatalos HUF/EUR közép árfolyamhoz igazítjuk értékesítéskor és számla kiállításakor 

- ultra alacsony zajú teljesen lineáris táppanelek, a 2db switch modul tápellátására és külön a MasterClock panel áramellátására, egymástól galvanikusan elválasztva (14uV alatt)

Ez a kialakítás így már tartalmaz a készülékbe építve 3db audio szempontok figyelembevételével tervezett lineáris tápot, így azt külön már nem kell a készülék mellé vásárolni.

- 5db be/kimenet, switch-modulonként (jelölve az I. és II. számú, amelyeket sorba kell kötni a használathoz CAT kábel segítségével)

- 25MHz XO és 10MHz referencia OCXO fűtött oszcillátorok szolgáltatják a minőségi, zajmentes órajelet a switch modulok számára. Összeköttetésükről minőségi jelkábelek gondoskodnak, speciális órajeltechnikában alkalmazott csatlakozókkal a pontos jelátvitel és óraszinkron érdekében.

- nagy teherbírású ipari switchmodulok a tartósság és műszaki megfelelőség hosszútávú garantálásáért

- 1db triplán árnyékolt, rezgéscsillapított, egyedi gyártású toroid transzformátor igénytől függő méretezéssel

- szálhúzott, teljesen zárt, rezgéscsillapított vastag falú aluminium ház, CNC marva a megfelelő kialakítás végett, a teljes elektronika árnyékolva van, a transzformátoroknak külön zseb van kialakítva a házon belül. 

- UP-OCC réz belső vezetékezés, ezüstözött forraszanyag használata

- IEC olvadóbiztosítékkal szerelt 230V AC bemenet (tápkábel nincsen mellékelve)

- LED-es kétállású bekapcsológomb, egyértelmű fényjelzéssel jelzi a bekapcsolt állapotot

Általános leírás

Amikor zenelejátszásról beszélünk, figyelembe véve a zenei piac és a felhasználói szokások változásait mutató statisztikai adatokat, akkor azt figyelhetjük meg, hogy drámai változáson ment át a zenei ipar az utóbbi 15-20 év során. A digitális tartalomfogyasztás előre tört és mára a legmeghatározóbb zenei "hordozóvá" nőtte ki magát. A felhasználók nagyon sok eszközön csatlakozhatnak szinte pár kattintással egy-egy szolgáltatóhoz és több tízmillió zeneszám tárul eléjük, ahol régi kedvenceik illetve feltörekvő új előadók munkái között válogathatnak. Szinte negyedévente 1db CD áráért cserébe folyamatosan rendelkezésre áll a legális zenehallgatás lehetősége, egyre javuló minőségben.

Ahogy fokozatosan emelkedett a stream-szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások minősége (egyre jobb minőségű zenei anyagokat is képesek voltak megosztani, a CD 16bit/44.1kHz 1411kbits bitráta manapság szinte már alapszolgáltatásnak számít, míg korábban túlnyomórészt inkább ennél kisebb felbontások voltak elérhetők, hiszen a fogyasztóknak megfelelt az is mobil készülékeiken, illetve az adatforgalmi csomagok is korlátozva voltak, így számított a kisebb adatmennyiség). Manapság már sok korlátlan internet csomag közül lehet válogatni, és nem jelent problémát még nagyobb adatmennyiség küldése a felhasználó felé, egyre inkább kezdtek megjelenni azok a stream-szolgáltatók, akik a CD-t meghaladó felbontású anyagokat is képesek voltak a felhasználók felé küldeni, akár 5000-7000 kbits adatsűrűséggel. Így a hálózatokon egyre több információt kell pontosan a felhasználóhoz eljuttatni, a lehető legkisebb mennyiségű zavart összeszedve útközben.

Jogosan merülhet fel az olvasóban már elsőre, hogy egy switch mitől lehet vajon audiofil, hiszen egy hálózati eszközről beszélünk, ami elvégzi a feladatát. Mégis hogyan tudja ezt audiofil módon csinálni?

Különösen nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a hálózati eszközünk megfelelő órajeleket kapjon, hiszen az adatcsomagokat fogadó, továbbító digitális áramköreink órajelszinkronok alapján működnek. Ennek érdekében nagy pontosságú, precíz oszcillátor modulokat fejlesztettünk ki, amelyek az ipari sztenderdeknek megfelelő switch panelekhez csatlakoznak. A gyári switch megoldások túlnyomó többségben jelentősen alacsonyabb minőségű oszcillátort tartalmaznak (-55-60dB@10Hz fáziszaj, magas jitter azaz turzulás értékkel). Az általunk kifejlesztett és beépített oszcillátor modul -105dB@10Hz fáziszaj értékkel rendelkezik, tehát jelentősen lejjebb kerül a zajpadló értéke. Az oszcillátort még egy referencia fűtött órajellel (OCXO) is megtámogatjuk, hogy a frekvenciapontossága tovább javuljon az áramköröknek.

Fontos szerepet kapnak a lineáris tápok. A legtöbb gyári megoldás kapcsolóüzemű tápokkal van szerelve, amelyek jelentős hálózati zajjal szórják meg környezetüket. Mi ennek kivédése érdekében rögtön 3db ultra alacsony zajú (14uV) lineáris tápot építettünk be a készülékbe. Ez a készülék GND pontja miatt is egy fontos dolog, hiszen a switch-órajel-táp panelek GND-jének a lehető legtisztábbnak kell maradnia.

A készüléken 2x5db RJ-45 ethernet port található, ami 10/100/1000Mbit adatmennyiség továbbítására alkalmasak. A készüléket úgy kell csatlakoztatni a saját hálózatunkhoz, hogy az " I. " számú switch egyik bemenetébe csatlakoztatjuk a bejövő internet hálózatunkat, majd annak egy másik portjából átvezetjük egy rövid (20-30cm) ethernet kábellel a " II. " számú panel egyik portjába. A " II. " panel fennmaradó 4db üres portja alkalmas arra, hogy további készülékeket kapcsoljanak a hálózathoz.

Ide csatlakoztathatja otthoni eszközeit, többek közt audió hálózati lejátszót, TV-t, hálózati adattárolót (NAS).

Technikai információk:

- szálhúzott, zárt aluminium ház

- IEC 230V AC csatlakozó

- 1db bekapcsológomb frontlapon, fehér led-del jelzi a bakapcsolt állapotot

- 2x5db RJ-45 gigabit ethernet csatlakozó

- biztosíték: 5x20mm , olvadó, 1A T

- méretek: 272 x 212 x 60 mm

- nettó tömeg: max. 5kg