hu

USB P24 PCIe kártya

PC-alapú audio lejátszás egyik legfontosabb kelléke, high-end USB kimenet

MSRP ár: 350 € (bruttó ár)

(megrendeléstől számított 4-5 hét átfutással kell számolni egyelőre)

Szállítási költség Magyarország területére:

      1700 Ft (bruttó ár)

* Áraink a 27% ÁFÁ-t tartalmazzák, szállítási költséget nem tartalmaznak
** A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.
*** A csillaggal megjelölt árak nettó (ÁFA nélküli) árak.

**** a megjelölt árak 360 HUF/EUR áron számított árak, a végfelhasználói árakat a napi hivatalos HUF/EUR közép árfolyamhoz igazítjuk értékesítéskor és számla kiállításakor 

Általános leírás

A Core Audio már számos gyártó USB kártyáját használta fel a saját fejlesztésű AudioPC-k építésénél. Felhasználóink nagy megelégedéssel használták az így forgalmazott saját AudioPC termékeinket.

Másrészről cégünk rengeteg energiát és forrást, fejlesztési tartalékot mozgatott a Core Audio oszcillátor- és táptechnológia fejlesztésébe, tökéletesítésébe. Ezt a megszerzett tudást és tapasztalatot fordítottuk most egy saját USB-kártya család kifejlesztéséhez.

Arra a következtetésre jutottunk, hogy több USB-kártyát is ki kell fejleszteni az alkalmazások függvényében, hogy ezen a területen is a saját értékrendünknek megfelelő egységet tudjunk beépíteni készülékeinkbe. A külön megvásárolható CoreAudio USB Kártyák persze nem csupán a Core Audio AudioPC-be építhetők be, hanem a vásárlók maguk is beépíthetik saját PC-jükbe.

A létrehozott Core Audio USB-kártya család:

Core Audio USB P24

Már a család legkisebb tagja is magában foglalja, alkalmazza a nagyobb kártyák táp- és oszcillátor technikáját. Úgy alakítottuk ki, hogy önmagában is nagyon jó ár/teljesítményt nyújtson, de lehetőséget adjon képességei fokozására esetleges kiegészítő külső támogatással (külső táp, külső órajel). A P24 termékcsalád tagjaként a Core Audio USB P24 képes a KARUNA P24 USB/SPDIF reclocker egységünktől magasabb szintű 24 MHz órajel fogadására is. A P24 termékcsalád tagjaként a KARUNA P24 USB/SPDIF reclocker egységünktől így képes egy magasabb szintű 24 MHz órajel fogadására is.

Az USB-kártya kimeneti jelét USB bemenetű DAC-ba vagy DDC-be visszük át. Mindkét esetben az alábbi előrelépésekre lehet számítani audio anyagok lejátszásánál:

 • kapcsolóüzemű táp hiányában zajmentes, nyugodt hangképet tapasztalhatunk
 • jel/zaj viszony javul, ezáltal újabb apró részleteket, zenei információkat érzékelhetünk
 • javulnak a térinformációk, a sztereo térábrázolás precízebb, hangszerek szeparáltsága pontosabbá válik
 • EMI/RFI árnyékolások következtében kevésbé érzékeny a kártya az elektromágneses és rádiófrekvenciás külső behatásokra.

A Core Audio USB P24 opcionálisan kérhető lineáris táp bemenettel is; így összekapcsolható a termékpalettánkon található Core AUDIO CAP-3 lineáris tápunkkal. Ezáltal még jelentősebb javulást lehet elérni az audio reprodukció során.

A kártya autonom, tehat a külső clock bemenet használata nélkül is rendeltetésszerűen üzemel. A 24MHz referencia órajel bemenet azért egy fontos lehetőség, mert a Core Audio KARUNA P24 DDC készülék képes 2db referencia szintű 24 MHz kiküldésére:

 • egyiket a Core Audio DENPO P24 DAC számára,
 • a másikat a Core Audio USB P24 kártya számára.

A jeleket órajelkábel segitségével vezetjük az eszközökhöz. A forráskészülékek teljes órajelszinkronja minőségi előrelépést jelent a zenelejatszásban már a P24 rendszer szintjén is.

További lehetőség a 24MHz ClockIN port kihasználására, ha a tulajdonosnak Core Audio DAIDO AudioPC-je van, ami 24-25MHz masterclock-kal van felszerelve. A CoreAudio USB P24 kártyát betéve a PC többi elemével is egy szinkronra kerül az USB-kártya a készüléken belül.

Technikai paraméterek

 • 2db USB 3.0 port
 • Normál vagy alacsony beépítő keret (bracket) választható
 • Az alacsony keret pont a kártya méretéhez van igazítva, így arra egyéb kiegészítő nem rakható fel.
 • A normál méretű bracketre szerelhető kiegészítők (1db választható):
 • ClockIN 24MHz órajel bemenet (ezt a KARUNA P24-től kaphatja meg)
 • DC IN 2.1mm csatlakozóval (csatlakozótól a kárya 4pin molex aljzatáig UP-OCC tömör réz vezetéken megy az 5VDC@1A áram)
 • DC IN 2.5mm csatlakozóval (csatlakozótól a kárya 4pin molex aljzatáig UP-OCC tömör réz vezetéken megy az 5VDC@1A áram)
 • 1db 24MHz bemenet, MMCX csatlakozóval a panelen, itt fogadja a kártya a külső, jobb minőségű órajelet
 • saját fejlesztésű 24MHz XO oszcillátor szolgáltatja a minőségi, zajmentes órajelet a kártya vezérlője számára. 
 • a kártyát Renesas vezérlő chip vezérli
 • a kártya a számítógép alaplapi PCIe-portjához csatlakozik, viszont az alaplapról semmilyen tápot nem vesz fel, kizárólag az adatok közlekednek a kommunikációs portokon
 • 4 rétegű, aranyozott, árnyékolt NYÁK-panelre készült
 • ezüst tartalmú forraszanyag használatával kerültek beültetésre az alkatrészek
 • LED-es visszajelzés van a kártyán az óra lock jeléről és az USB-portok megfelelő tápellátásáról

Az alkatrészek optimális futása és műszaki tulajdonsága miatt minimum 100-150 óra bejáratási idő szükséges a kártya optimális állapotának elérése érdekében